Coaching

Mi a coaching?

A coaching egy támogató folyamat, ahol az üléseket vezető szakember (coach) felelős a folyamatért, az ügyfél (coachee) pedig az eredményért. Mindkét félnek megvan a jól körülhatárolható felelősségi területe, s a folyamat akkor lesz sikeres, ha ez betartásra kerül. Röviden: akkor lesz eredmény, ha beleteszed MAGAD, a SZÁNDÉKOD, és a CSELEKVÉSED. Én adom hozzá a keretrendszert, az abban való navigációt.

Egyik legfontosabb ismérve, hogy rövid idő alatt képessé tesz (ha Te is akarod a változást!) aktuális problémáid, válsághelyzeteid felismerésére, kezelésére. Kiemel a megoldandó szituációból, így felülről tudsz rátekinteni saját életedre. Higgadtabban, sokkal nagyobb rálátással képes leszel a lehető legjobbat kihozni a már kialakult helyzetből, saját magadból. Kilépsz a megszokott keretek és rutin megoldások bűvköréből. 

A találkozókon az eddig használt eszközeidhez képest más, új és izgalmas, akár játékos módszerek segítségével több szemszögből vizsgáljuk meg, tárjuk fel, majd oldod meg a nehéz, elakadást jelentő helyzeteket. A cél: kihozni magadból mindazt a többletet, amire képesnek érzed magad. A tanult eszközöket pedig a későbbiekben ismét tudod alkalmazni, más élethelyzetekben is.

A coaching nem csupán akkor segít, ha a privát szféránkban van szükségünk külső támogatóra. A munkahelyi konfliktusok, elakadások, ott jelentkező nehézségek túlnyomó részének hátterében is személyes problémák állnak, hiszen ugyanazon személyről van szó mindkét esetben.

Mikor érdemes coach-hoz fordulni?

Ha úgy érzed, hogy

Néhány visszajelzés a munkámról: 

 • "Anikó személye a garancia arra, ha hozzá fordulsz, biztosan a megoldáson fogtok dolgozni. Feltérképez, megismer, elemez. Mindezeket lényegretörő kérdések, célzott mondanivaló, néha meghökkentő tények közlésével teszi. Ugyanakkor végig azt érzed, hogy a dolgok érted történnek. Aki nem mer konfrontálódni magával, ne őt hívja. Munkáját két szóval jellemezném: Empátia és hatékonyság. " (Kiss László cégtulajdonos)

 • "Nemcsak egy kiváló szakembert, hanem egy nagyon kedves, segítőkész és megbízható nőt ismertem meg Anikó személyében. Hálás vagyok a gyors és hatékony segítségéért, a jövőben is bizalommal fordulok hozzá." (Csorba Éva, 31)

 • "Imádlak, köszönöm. Megoldottam a helyzetet. Átfogóan, mindenki számára megnyugtatóan a férfi kollégák felé nagyon erősen és határozottan." (Horváth Balázs, 38)

 • "Régóta terveztem már, hogy elmegyek egy profi coachoz, azonban korábban nem találtam senkit megfelelőnek a pozícióra. Anikóval üzleti ügyben találkoztam és szó esett arról, hogy Ő coachként segít embereknek. A találkozó során egyetlen kérdést tett fel, ami nekem nagyon betalált és később egy rendkívül nehéz helyzetet oldottam meg jól a válasszal. Akkor éreztem, hogy Ő az a személy, akire én ezidáig vártam. Összesen 6 coaching alkalommal találkoztunk és minden alkalommal szinte más emberként jöttem el -egyre inkább közelítve az ideális énemhez. A végére olyan szintű tudatosság ébredt bennem, amely folyamatosan segít abban, hogy a lehető legteljesebben élhessem az életem. Ez egy valóságos csoda. Köszönöm Anikó!"(Bacsó Ádám, 26)

 • "Amikor először beszélgettünk, azonnal éreztem, hogy mennyire felszabadító érzés mesélni. Csak úgy mesélni. Elmondani mindent, ami bennem van. Őszintén, tabuk nélkül, mert Te megengedted nekem, hogy elmondhassam. Ha semmi más nem történt volna, csak elmondom azokat a dolgokat, amik itt voltak bennem már régóta, kimondatlanul, akkor is jobban, könnyebb szívvel mentem volna haza a beszélgetés után. De ennél sokkal többet kaptam: olyan kérdéseket tettél fel, amik rávilágítottak, hogy mennyire rendben van az életem, és egy teljesen jó irányba halad, pontosan arra, amerre most mennie kell... és egyedül én voltam az, aki ezt megkérdőjelezte. Azóta egyszerűen könnyedebben veszem a hétköznapokat, jobb hangulatban ébredek, és ami még fontosabb, elégedettebben fekszem le esténként. Köszönöm Neked, Anikó! Csak így tovább!" (Szabó Bence, 24)

A coaching jellegéből következően a visszajelzések egy részét névtelenül tesszük közzé:

 • "Egy, a karrieremmel kapcsolatos döntés meghozatalában kértem Anikó segítségét. Egyrészről bizonytalan voltam abban, hogy továbblépjek-e a korábbi munkámból, és ha igen, mikor."
 • "Anikó pár egyszerű, de annál hatásosabb gyakorlat által kalauzolt végig a döntési folyamaton, segített a tisztánlátásban, és abban, hogy saját magam minősítése és halogatás nélkül hozzam meg döntésemet."
 • "Először voltam coachnál, de biztosan nem utoljára. Bár sokszor kérem barátaim és családom segítségét, véleményét egy-egy döntés előtt, de a segítség, amit ilyenkor kapok, a legjobb szándékuk ellenére is elfogult a személyemmel kapcsolatban."
 • "Számomra a legnagyobb segítség az volt, hogy egy külső szemlélővel tárgyilagosan, de mégis bizalmasan beszélhettem meg a problémáimat és elakadásaimat, és a találkozó után pontos instrukciókkal és az általam megtalált megoldással távoztam."
 • "Nagyon rövid idő alatt, csupán 2 alkalom után sikerült meghoznom a döntést, amivel elégedett vagyok."


A folyamatról

A coaching folyamat díjazása

 • Teljes folyamat egy összegben történő fizetéssel: 84.500 Ft
 • Alkalmankénti (4 alkalom, a nyitó és az utókövetés online alkalomak díjmentesek) fizetéssel: 24.900 Ft/alkalom

A fizetés átutalással lehetséges, minden esetben a folyamat illetve az adott coaching ülés előtti 3. munkanap 16.00 óráig történő kiegyenlítéssel. Lemondási feltételeket az ÁSZF-ben találsz.

Az alábbi űrlapon tudod megrendelni a coachingot

Megtisztelsz, ha kísérhetlek az Utadon!

Bartha Anikó, coach, mentálhigiénés szakember